Hovězí po zahradnicku
Potřebné ingredience
Hovězí zadní-kýta nebo pečeně, cibule, slanina(nemusí být), mrkev, celer, kedluben, olej, sůl, pepř, hladká nebo polohrubá mouka, worchester,masox.
Postup přípravy
Masíčko naporcujeme na plátky,osolíme,opepříme.
Slaninu,nakrájenou na drobné kostičky necháme rozpustit v tlakovém hrnci, na ní (nebo na oleji) osmahneme do zlatova cibulku a tomto základu zprudka osmahneme připravené maso, zasypeme zeleninou, promícháme a ještě chvilku restujeme. Pak zalijeme studenou vodou,hodíme kostku masoxu a tlakáč zavřeme.Vaříme na slabém ohni asi 40 minut od počátku varu.Pak odstavíme z ohně a necháme dojít.
Maso vytáhneme do mísy a vývar znovu přivedeme k varu,zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a provaříme.Já používám k zahušťování omáček polohrubou mouku-nedělá hrudky.
Dochutíme worchestrem a dosolíme dle chuti.Já pro chuť do omáčky chvíli před koncem varu přidávám ještě na kostičky na krájený párek-nemusí být,ale já to tak mám ráda.Maso vrátíme do omáčky.
Podáváme s rýží,těstovinami,knedlíkem nebo vařeným bramborem.
Je možné použít i jiné druhy zeleniny-hrášek,kukuřici,květák,pórek,fazolky atd.
Očistíme si maso a zeleninu.
Zeleninu pokrájíme na drobné kousky nebo nudličky.
Maso naporcujeme na plátky osolíme a opepříme.
Slaninu,nakrájenou na drobné kostičky necháme rozpustit v tlakovém hrnci, na ní (nebo na oleji) osmahneme do zlatova cibulku a tomto základu zprudka osmahneme připravené maso, zasypeme zeleninou, promícháme a ještě chvilku restujeme. Pak zalijeme studenou vodou,hodíme kostku masoxu a tlakáč zavřeme.Vaříme na slabém ohni asi 40 minut od počátku varu.Pak odstavíme z ohně a necháme dojít.
Maso vytáhneme do mísy a vývar znovu přivedeme k varu,zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a provaříme.Já používám k zahušťování omáček polohrubou mouku-nedělá hrudky.
Dochutíme worchestrem a dosolíme dle chuti.Já pro chuť do omáčky chvíli před koncem varu přidávám ještě na kostičky na krájený párek-nemusí být,ale já to tak mám ráda.Maso vrátíme do omáčky.
Podáváme s rýží,těstovinami,knedlíkem nebo vařeným bramborem.
DOBROU CHUŤ !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé